Varför skoblock?

Varför bör man använda skoblock?

Oavsett dina skors kvalitet, finns det ingen annan skovårdsprodukt som kan bevara och vårda dina skors livslängd så pass bra som skoblock. Skoblock används i syfte att räta ut gångveck i lädret som tillkommer vid användning av skorna och absorberar fukt och bevarar skons ursprungliga form.

Varför skoblock i cederträ?
Vid användning av skor bildas bakterier av fotsvetten som förstör skon inifrån. Skoblock tillverkade i cederträ har antibakteriella egenskaper som verkar för att hålla bakterier borta. Cederträ innehåller även en arom vilket ger en behaglig doft och hjälper till att behålla kvalitén på dina skor.

Vad är viktigt att tänka på när man köper skoblock?
Det är viktigt att hitta en modell som har en naturlig och klassisk modell som inte förstör skon. Billiga varianter, t.ex. spiralblock har en knopp som i längden kan trycka sönder skons häl i. Därför är det viktigt att köpa en modell som fyller ut hela skon för att kunna behålla den ursprungliga formen. Våra skoblock har en tredimensionell konstruktion vilket gör att de ger en perfekt passform utifrån dina skors modell. Vi rekommenderar starkt skoblock i cederträ eftersom de även absorberar fukt, håller bakterier borta och motverkar doften av fotsvett.

Användning av skoblock vid fuktiga skor
När skorna har blivit fuktiga av regn eller snö bör skoblock användas direkt, eftersom det hjälper till att absorbera fukten ur skorna. Vi rekommenderar även att lägga skorna i sidled för att underlätta att skorna torkar fortare.

Hur mycket ska ett skoblock trycka?
Skoblocken ska sitta tillräckligt tight att alla gångveck rätas ut. I regel ska skoblocken motsvara samma storlek som skorna för att de ska fylla ut hela skon. Man ska inte pressa ner ett skoblock, eftersom det riskerar att töja ut skon.

Vad gör era skoblock riktigt bra?
Våra skoblock är tillverkade av aromatisk amerikansk rött cederträ, med antibakteriella och aromatiska egenskaper som absorberar fukt, motverkar illaluktande dofter och håller skon ren och fräsch. Modellen har en stilren design är konstruerad i en tredimensionell dimension som ger en perfekt utfyllnadsfunktion och passform utifrån skons egen form.