Köpvillkor

Företagsinformation

Herrstil.com är ett e-handelsföretag och är en förgrening av Vensar AB. Vensar AB är ett svenskregistrerat företag i Stockholm. Org.nr. 556830-1898

Dessa villkor gäller vid alla köpeavtal som ingås med Herrstil. Vänligen notera att du, vid en beställning på Herrstil, bekräftar att du, utan undantag, accepterar dessa villkor. Herrstil har möjlighet att utan förvarning ändra dessa villkor och uppdatera onlinebutiken vid vilket tillfälle som helst. Användare av Herrstil bär ansvaret för att hålla sig uppdaterad om eventuella ändringar i dessa villkor och köpeavtal. 

Vänligen notera: Dessa villkor gäller för alla domäner under Herrstil. När företaget benämns som Herrstil, Herrstil.com eller "vi"  menas alltså alla de sidor som drivs och hanteras av Vensar AB under domänen "Herrstil".

Cookie Policy

I enlighet med EU-rätten har vi en cookie policy som går att finna här.

INTEGRITET & VILLKOR

Integritetspolicy

I enlighet med Dataskyddsförordningen (General Data Protection Regulation) har vi en integritetspolicy kring vilken sorts av information och data som vi processar från våra kunder och hur vi hanterar denna.

Vilken sorts data samlar vi in och av vilken anledning?

Vid placering av en beställning på Herrstil.com samlar vi enbart in den information du, som kund, förser oss med och som är nödvändig placerandet, hanteringen och leveransen av beställningen. 

Informationen som samlas in är namn och adress för leveransen tillsammans med faktureringsadress. Vi samlar även in emailadress och telefonnummer med avsikten att kunna kontakta dig, som kund, när beställningen är redo att levereras. Denna information samlas in och sparas så att vi kan fullfölja vår del av det avtal som ingås med dig. Informationen samlas in för att kunna förse våra kunder med en bra shoppingupplevelse.

Om du anmäler dig till vårt nyhetsbrev kommer vi även att spara och lägga till din emailadress till listan för vårt nyhetsbrev. Denna emailadress kommer att förbli där tills du, närsomhelst, väljer att avregistrera dig från detta utskick genom att följa länken i slutet av varje nyhetsbrev eller genom att kontakta vårt team för kundsupport på support@herrstil.com och be dem att ta bort din emailadress från den specifika listan.

Anledningen till att vi samlar in och hanterar denna data och information är för att vi har ett avtal med dig, det vill säga, att leverera din beställning, nyhetsbrevet eller eventuella andra tjänster du som kund har bett oss om att genomföra. Vi kan även komma att använda informationen för kommunicera marknadsföring och produktinformation som vi tror kan vara relevant, förutsatt att vi har fått ditt explicita medgivande för denna aktivitet. Du kan avregistrera dig från nyhetsbrevet närsomhelst och av vilken anledning som helst. 

Hur länge sparar vi din information?

Vi kommer endast att spara din personliga information och data så länge det är nödvändigt för att vi ska kunna fullfölja vårt ansvar med hänvisning till köpeavtalet vi har med dig som kund. Detta betyder att vi kommer att spara orderhistorik och eventuell korrespondens via mail i minst ett (1) år. Detta för att försäkra oss och våra kunder om att vi har den relevanta informationen som krävs för att behandla en eventuell reklamation eller dylik situation.

Korrespondens som innehåller personlig data eller information som vi har blivit försedda med genom email, textmeddelande (telefon) eller andra tekniska kommunikationsmedel kommer att raderas omgående efter det att ärendet, för vilken informationen var avsedd, har fullföljts och avslutats.

Den information som förses oss vid betalning på Herrstil.com sparas i enlighet med svensk bokföringslag (sju (7) år i Sverige), medan informationen för att skicka nyhetsbrev är sparad tills det att en avregistrering sker. 

Betalningsvillkor

Vi erbjuder våra kunder kort- och fakturabetalning genom följande betalningssätt: Visa, Visa Electron och Mastercard.

Collectors fakturalösning

I samarbete med Collector Bank AB erbjuder vi faktura och delbetalning. När du väljer faktura som betalsätt får du hem dina varor innan du betalar. Du kan sedan välja att betala hela beloppet med en gång eller dela upp betalningen i mindre delar.Fakturan förfaller 30 dagar efter köpet.En aviavgift på 29 kronor tillkommer.
Du kan endast beställa till din folkbokföringsadress när du väljer faktura eller delbetalning och du måste vara minst 18 år gammal vid beställningstillfället. När du fått fakturan kan du välja att delbetala upp till 36 månader genom att betala in det lägsta belopp som är angivet på fakturan. Vid delbetalning tillkommer en ränta på 19,2% per år.
En mindre kreditprövning görs som i vissa fall vilket innebär kreditupplysning. Vid försenad eller utebliven betalning debiteras en förseningsavgift samt dröjsmålsränta.
För att se fullständiga villkor för Collectors faktura se länkarna nedan:

Allmänna villkor för faktura och kontokredit

Standardiserad Europeisk konsumentkreditinformation

ÅNGERRÄTT, RETUR & BYTE

Ångerrätt

Vi vill givetvis att du ska vara nöjd och känna dig trygg när du handlar på Herrstil, därför har du alltid 30 dagars ångerrätt från den dag du mottagit din beställning.

För att en retur skall accepteras måste varan vara oanvänd och i samma skick som den mottogs. Det är sedermera upp till dig att kontrollera att varan inte är skadad vid leverans.  Den skall skickas i originalförpackning eller motsvarande emballage.

Vänligen notera: Vänligen var varsam vid testande av köpta skor. Testa skorna på en mjuk och jämn yta, föredragsvis en mjuk matta. Om skorna har repor och märken på undersulan eller alltför tydliga gångveck på ovanlädret kommer dessa inte att beviljas byte eller retur.

Varor som inte kommer i originalskick, är skadade eller där det fattas delar som inte är pågrund av fel från vår sida eller som inkommer till oss efter 30 dagar kommer inte att beviljas retur eller byte. 

Vänligen notera: Vid köp av graverade gäller enbart ångerrätt vid de fall då produkten är defekt eller felaktig. 

Gratis returer och byten är bara tillgängligt för kunder i Sverige. 

Retur

Vid en retur är det viktigt att du kontaktar support@herrstil.com och meddelar varför du vill returnera varan. För att ångerfristen ska gälla ska varan vara i samma skick som när den mottogs.

Byte

Vid ett byte är det viktigt att du kontaktar support@herrstil.com och meddelar ditt önskade byte för att säkerhetsställa att vi reserverar den nya varan åt dig.

Vid godkänd retur eller byte sker återbetalning inom 30 dagar från den dag då vi mottog varan.

Returer och byten av produkter skickas i originalkartong och obruten eventuell förpackning.

Leveranser

*Gratis frakt för ordrar i Sverige. För andra EU-länder gäller 499kr och upp som minsta ordervärde för gratis frakt.

Leverans inom Sverige

Beställningar som läggs vardagar innan kl 13 skickas samma dag. Beställningar som innehåller graverade produkter kan ta ytterligare 5 arbetsdagar innan de skickas. Efter beställningarna skickats så är Schenkers leveranstider ca 2-5 dagar.

Fraktkostnad

Fraktkostnader kommer inte att återbetalas. 

Ej uthämtade paket

Paket som ej hämtas ut av kunden och som kommer i retur till Herrstil debiteras en extra avgift på 180SEK för att få varan/varorna skickade på nytt. 

Leverans inom EU och Schengen

Beställningar som läggs vardagar innan kl 13 skickas samma dag. Beställningar som innehåller graverade produkter kan ta ytterligare 5 arbetsdagar innan de skickas. Efter vi skickat beställningen så är UPS leveranstider 3-8 dagar. 

Fraktkostnad

Fraktkostnader kommer inte att återbetalas. 

Herrstil kommer inte att stå för eventuella tullavgifter eller importmoms.

Ej uthämtade paket

Paket som ej hämtas ut av kunden och som kommer i retur till Herrstil debiteras en extra avgift på 400SEK för att få varan/varorna skickade på nytt.

Ett paket som skickas tillbaka till Herrstil på grund av en kunds vägran att hämta ut det eller misslyckande att hämta ut paketet, kommer Herrstil att ta ut en extra avgift för att täcka upp för de extra fraktkostnaderna. Denna avgift kommer att dras från den summan som skall återgå till kunden vid fall av retur. 

Leverans utanför EU och Schengen

Beställningar som läggs vardagar innan kl 13 skickas samma dag. Beställningar som innehåller graverade produkter kan ta ytterligare 5 arbetsdagar innan de skickas. Efter vi skickat beställningen så är UPS leveranstider 2-6 dagar.

Fraktkostnad

Fraktkostnader kommer inte att återbetalas.

Herrstil kommer inte att stå för eventuella tullavgifter eller importmoms.

Ej uthämtade paket

Paket som ej hämtas ut av kunden och som kommer i retur till Herrstil debiteras en extra avgift på 400SEK för att få varan/varorna skickade på nytt. 

Ett paket som skickas tillbaka till Herrstil på grund av en kunds vägran att hämta ut det eller misslyckande att hämta ut paketet, kommer Herrstil att ta ut en extra avgift för att täcka upp för de extra fraktkostnaderna. Denna avgift kommer att dras från den summan som skall återgå till kunden vid fall av retur.